Interesantno štivo koje je namenjeno široj čitalačkoj publici, nez obzira na nivo stručnosti.

Da li se zna?
Nadgledanje stambenih zgrada
Da li je sa aspekta Zakona o zaštiti podataka o ličnosti prihvatljivo uvođenje video-nadzora u stambenoj zgradi ugradnjom kamera na svakom spratu i u kabini lifta, i to na način da svi stanari mogu istovremeno na svom televizoru pratiti snimak sa svih kamera?
Da li se zna?
Deca i internet
Broj kompjutera u domaćinstvima se povećava svake godine. Pre deset godina evidentirano je preko 200 miliona ljudi koji imaju kućnu internet vezu, a do kraja iste godine taj broj se povećao na 1,5 milijardu. Uprkos mnogim prednostima,  kućni računari mogu biti pretnja i opasnost za decu. Naime, prema nekim anketama 90 odsto tinejdžera i mladih u Evropi koristi internet.
Da li se zna?
Aplikacije za uređivanje fotografija
Kamere na pametnim telefonima iz godine u godinu postaju sve bolje i nude visok kvalitet fotografija i snimaka, te ne čudi što sve više potiskuju upotrebu digitalnih aparata. Pored toga što imaju uporedive performanse sa klasičnim aparatima, kamere na mobilnim uređajima danas nude i brojne druge opcije zahvaljujući kojima se fotografije mogu uređivati i menjati izgled
Da li se zna?
Uvođenjem napredne kontrole pristupa, koja je jednostavna za sve korišćenje, moguse ostvariti značajne pogodnosti u domovima za negu starih osoba
Da li se zna?
Međunarodna organizacija TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) u periodu od 13. do 19. marta 2017. godine sprovela je u 31 evropskoj državi, među kojima je i Srbija, akciju pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na putevima.
Da li se zna?
Visina na kojoj leti većina aviona je 10.000 metara, a u slučaju letenja važi pravilo što više to bolje. Naime, jedan od glavnih razloga zbog kojih avioni lete tako visoko je taj što je u višim slojevima atmosfere vazduh razređeniji, zbog čega je let lakši, brži i ekonomičniji.
Da li se zna?
KUNG FU CE ILI LATINIZOVANO KONFUČIJE, BIO JE KINESKI FILOZOF I SOCIJALNI REFORMATOR ČIJA SU UČENJA BILA I OSTALA CENJENA ŠIROM SVETA, TE GA DANAS SMATRAJU NAJVEĆIM ISTOČNJAČKIM FILOZOFOM SVIH VREMENA.
Da li se zna?
ZAŠTITA KRITIČNE INFRASTRUKTURE OD TERORIZMA
  Akvadukti antičkih Rimljana bili su trijumf inženjerstva, ali kada je carstvo počelo da se raspada, ispostavilo se da su ti lukovi najslabija i najotvorenija tačka za napad. Današnja tehnologija ostavila je akvadukte daleko iza sebe, ali ironija je da smo mi i naša tehnologija ranjiviji od tehnologija naših rimskih predaka.

Pages